Erasmus+ Programı Öğrenci Öğrenim Hareketliliği (2023 Sözleşme Dönemi) Başvuru Sonuçları

                                                          
 
Erasmus+ Programı (2021-2027)
Öğrenci Öğrenim Hareketliliği - 2023 Sözleşme Dönemi
Giden Öğrenci Başvuruları Değerlendirme Sonuçları

 
Erasmus+ Programı kapsamında 7-29 Şubat 2024 tarihleri arasında ilan edilmiş olan çağrıya istinaden, 2023 sözleşme dönemi dahilinde Öğrenci Öğrenim Hareketliliği faaliyetinden yararlanmak üzere 15-29 Şubat 2024 tarihleri arasında TURNA Portal üzerinden çevrimiçi başvuru yapmış öğrencilerimiz için Erasmus+ Öğrenci Seçim Komisyonu tarafından yürütülen değerlendirme süreci tamamlanmış olup sonuç listelerine aşağıda verilen linkler üzerinden erişilebilir. Başvuru sonuçları ayrıca, TURNA Portal üzerinden de ilan edilmiş olup başvuru sahiplerinin bireysel erişimine açılmıştır.
 
Başvuru sonuç listesi,  ilanda yer alan kontenjan tablosundaki birim/program sıralamasına uygun olarak düzenlenmiş, puanlamaya dâhil olan tüm başvuru sahipleri, “Ad Soyad” ve “Öğrenci Numarası” bilgileri maskeli olarak, değerlendirmeye tabi tüm kategorilerdeki durum ve puanlarıyla listede yer almıştır. Puan oluşturulmayarak değerlendirme dışı kalan başvurular için ayrı bir liste düzenlenmiştir.
 
Değerlendirme sürecine ilişkin olarak Komisyon tarafından karara bağlanmış olan aşağıdaki hususlar göz önünde bulundurulmalıdır.
 
- TURNA Portal üzerinden teslim edilen her bir “tamamlanmış” başvuru öncelikle uygunluk denetiminden geçirilmiş, belge kontrolleri sağlanarak puanlamaya etki eden beyanların doğruluğu teyit edilmiş, geçerli yabancı dil puanları belirlenerek başvurulara uygulanmış, ilanda yer alan değerlendirme ölçütleri ve ağırlıklı puanlar esas alınarak puanlama işlemi tamamlanmıştır.  
- Akademik başarı düzeyi ile birlikte puanlamaya temel oluşturan yabancı dil seviyesi için, ilanda belirtilen asgari 60 puan barajı değişiklik yapılmaksızın uygulanmıştır.
- İlanda belirtildiği şekilde asgari genel not ortalaması şartını sağlamayan, kabul edilebilir bir yabancı dil puanı bulunmayan ya da yabancı dil puanı asgari seviyenin (barajın) altında olan başvuru sahipleri, Erasmus Puanı oluşturulmaksızın değerlendirme dışı bırakılmıştır.  
- Erasmus Puanına göre kendi bölüm ya da programları içinde sıralanan başvuru sahipleri arasından, ilgili bölüme ait kontenjan sayısına ve varsa kota uygulamasına göre hibeli katılımcı adayı olarak seçilenler belirlenmiş ve bu öğrenciler çevrimiçi başvurularındaki sıralamaları ile anlaşma kontenjanları dikkate alınmak suretiyle ASIL olarak tercihlerine yerleştirilmiştir.
- Yerleştirmeler yapılırken tercih edilen kurumun talep ettiği ve ilanla birlikte yayımlanan tabloda yer alan CEFR temelli asgari yabancı dil seviyesi ile başvuru sahibinin bu seviyedeki yabancı dil yeterliliği dikkate alınmıştır. B2 seviyesi yeterliliği için baraj asgari 55 puan olarak kabul edilmiş, bu puanın altında kalan başvuru sahipleri, kurumun talep etmesi halinde bu tercihlerine yerleştirilmemiş, diğer tercihleri değerlendirilmiştir. Tek tercihi B2 düzeyinde dil yeterliliği talep eden bir kurum olan ancak B2 sınav puanı bulunmayan ya da puanı barajın altında kalan başvuru sahipleri için yerleştirme yapılamamıştır.
- Kontenjanların öğrenim kademeleri arasında adil olarak paylaştırılmasına yönelik olarak, bölümler dâhilinde öğrenim kademesi (lisans ve lisansüstü) kotası uygulanmıştır. Bu doğrultuda, hem lisans hem lisansüstü düzeyinde başvuru alınan bölümler için, ASIL aday olarak seçilen yüksek lisans/doktora öğrencisi sayısı toplam kontenjan sayısının (yukarı yuvarlamaksızın) %50’sini geçmeyecek şekilde belirlenmiştir.
- Hali hazırda son sınıf öğrencisi olan başvuru sahipleri, 2024-2025 akademik yılı içinde hareketlilik gerçekleştirilmesi planlanan dönemde tam zamanlı öğrenciliğe devam ediliyor olması ve program müfredatının gerektirdiği tam kredi yükü bulunması şartıyla seçilmiştir. Bu kişilerin durumları fakülteleri üzerinden araştırılarak sonuca bağlanacak ve şartları sağlamayanların öğrenim faaliyeti gerçekleştirmesi mümkün olamayacaktır.
 
Komisyon, başvuru çağrısında ilan edilmiş olan kontenjanlara ilişkin olarak aşağıda belirtilen sebeplerden dolayı ve belirtilen şekilde değişiklik yapılmasına karar vermiştir:  
Her bir bölüm/program için ilan edilmiş olan kontenjanlar esas alınarak yerleştirme yapıldığı takdirde, mevcut hibeli katılımcı adayı sayısı, adayların yerleştiği kurumların bulunduğu ülkeler için aylık hibe tutarları ve bir yarıyıl için ortalama öğrenim süresi dikkate alınarak yapılan hesaplama neticesinde ortaya çıkan toplam hibe desteği miktarı, kurumuza 2023 sözleşme dönemi için tahsis edilmiş toplam öğrenim hareketliliği hibe miktarını %48 oranında aşmaktadır. İlanda da belirtildiği üzere öngörü niteliğinde olup kesinlik ifade etmeyen bölüm/program kontenjan miktarlarının ve neticede toplam kontenjan miktarının, ortaya çıkan bütçe yetersizliğine bağlı olarak belirli bir oranda azaltılması, bu doğrultuda, sayısı ikiden (2’den) fazla olan tüm bölüm/program kontenjanlarının birer (1’er) adet olmak üzere eksiltilmesi, ASIL aday sayılarının buna göre belirlenerek ilan edilmesi uygun görülmüştür.
 
Komisyon ayrıca, YEDEK olarak ilan edilen adayların sadece bütçe fazlası oluşması durumunda değerlendirilmesi, toplam süresinden (bir yarıyıl ya da bir akademik yıl) bağımsız olarak tüm hareketlilik faaliyetlerinin sadece bir yarıyıl için hibe ile desteklenmesi ve ilanda da belirtildiği üzere, programdan hibesiz (sıfır hibeli) olarak yararlanma seçeneğinin bu başvuru çağrısı için uygulama dışı bırakılması hususları üzerinde mutabık kalmıştır.
 
ASIL olarak seçilen tüm katılımcı adayı öğrenciler için 18 Nisan 2024 Perşembe günü Saat 15:00’da Edebiyat Fakültesi Şehit Polis Yaşar Özlem Amfisi'nde Erasmus Aday Öğrenci Bilgilendirme ve Oryantasyon Toplantısı yapılacaktır. Katılımın zorunlu olduğu toplantıda bundan sonraki süreçlerle ilgili detaylı bilgilendirme yapılacaktır.
 
Yabancı dil sınav sonucuna itiraz etmek isteyen adayların, aşağıda erişim linki verilen itiraz dilekçesini doldurup imzalayarak aslını elden ya da taranmış kopyasını e-posta ile 17 Nisan 2024 Çarşamba günü mesai bitimine kadar Erasmus Koordinatörlüğüne teslim etmeleri halinde, sınav kâğıtları Yabancı Diller Yüksekokulu dâhilinde ilgili komisyon tarafından yeniden incelenecektir.
 
İşbu ilan ile duyurulduğu üzere programdan ASIL aday olarak yararlanmaya hak kazanan ancak hakkından feragat etmek isteyen öğrencilere 26 Nisan 2024 Cuma günü mesai bitimine kadar feragat etme süresi tanınacaktır. Bunun için, aşağıdaki erişim linki verilen feragat dilekçesinin doldurulup imzalanarak aslının elden ya da taranmış kopyasının e-posta ile Erasmus Koordinatörlüğüne teslim edilmesi yeterlidir. Tanınan resmi feragat süresi içinde feragat etmediği halde, daha sonra mücbir bir sebebe dayanmaksızın faaliyetini gerçekleştirmemiş öğrenciler için, bir sonraki seçim döneminde tekrar başvuru yapmaları halinde, hak kazanmış olunmasına rağmen gerçekleştirmediği faaliyet için 10 puan azaltma uygulanır.
 
ÖNEMLİ NOT:
Bu bir önseçim olup, seçilen öğrencilerin tümü ADAY katılımcı statüsündedir. Öğrencinin kendisinden kaynaklanan durumların ötesinde, kontrolü dışında da çeşitli sebeplerle (misafir olunacak kurumdan ya da ülkeden kaynaklanan durumlar, kabul ve/veya vize süreçlerinde yaşanabilecek aksilikler, olağanüstü durumlar, vb.)  programdan yararlanamama ihtimali olduğu unutulmamalıdır. Katılımcı adayları kurumumuz ile bireysel hibe sözleşmesi imzalayana kadar hiçbir yasal hak talebinde bulunamazlar.
 
 
Başvuru Sonuç Listesi için tıklayınız.
Değerlendirme Dışı Başvurular Listesi için tıklayınız.
 
Erasmus Sınav İtiraz Dilekçesi (2023) için tıklayınız.
Erasmus Feragat Dilekçesi (2023) için tıklayınız.
 
TURNA Portal erişimi için tıklayınız.

Son Güncelleme Tarihi : 15.04.2024 11:21 Okunma Sayısı : 2640

Son Duyurular