Erasmus+ Programı Öğrenci Staj Hareketliliği 2015-2016 Başvuru Sonuçları

Erasmus+ Programı Öğrenci Staj Hareketliliği Faaliyeti kapsamında 2015-2016 akademik yılında yararlanıcı olmak üzere 1 Mart 2016 tarihinde sona eren çağrımıza başvuru yapmış olan tüm öğrencilerimiz için değerlendirme süreci tamamlanmış olup sonuç tablosuna aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.   

Programdan yararlanmak üzere ön lisans/lisans/yükseklisans/doktora düzeyinde 46 başvuru yapılmış olup başvuru yapmış olan her bir öğrenci – isimleri belirtilmeksizin sadece öğrenci numaraları ile – değerlendirme için kullanılan tüm kategorilerdeki durumları ya da puanlarıyla tabloda yer almıştır.

Başvuru ilanında da belirtildiği üzere % 50 akademik başarı puanı ve % 50 yabancı dil puanı kriterine göre, 4 Mart 2016 tarihinde gerçekleşen yabancı dil sınavından (İngilizce dilinde ELP B1 seviyesinde) alınan puanlar ve genel not ortalaması puanları dikkate alınarak Erasmus Puanı oluşturulmuştur.

Tüm adaylar için 50 puan kabul edilebilir yabancı dil yeterlilik düzeyi (baraj) olarak belirlenmiştir. Buna göre Sonuç hanesinde ASIL yazan adaylar doğrudan hibeli yararlanıcı olmaya hak kazanmıştır. Sonuç hanesinde BELİRSİZ yazan adayların durumu ise tablonun altında açıklama kısmında belirtilmiştir.

İlan edilmiş olan kontenjan sayısının 25 olması ve kullanılabilecek hibe bulunması nedeniyle, sonuç hanesinde ŞARTLI yazan adaylar için ikinci kez sınav hakkı tanınmıştır. Yabancı dil puanı baraj puanının en fazla 10 puan aşağısında olan (40 ile 49 arasında) bu adayların, tercih etmeleri halinde, yeniden sınava girmeleri ve ancak en az 50 puan sınırına ulaştıkları takdirde ASIL yararlanıcı olarak seçilmeleri mümkün olacaktır. İkinci sınav ile ilgili açıklama tablonun altında yapılmıştır.

40 puanın altında sınav sonucu bulunan adayların ŞARTLI olarak da seçilmesi mümkün olmamıştır.

Yabancı dil sınavına girmeyen başvuru sahipleri için ise puan oluşturulamamıştır.

YEDEK aday belirlenmesine gerek kalmamıştır. 

ASIL, BELİRSİZ, ŞARTLI aday olarak belirtilen tüm öğrenciler için 11 Mart 2015 Cuma günü Saat 10.00’da Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü Toplantı Salonunda ERASMUS+ 2015-2016 Öğrenci Staj Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı yapılacaktır. Katılımın zorunlu olduğu bu toplantıda adaylara bundan sonraki süreçlerle ilgili ayrıntılı bilgilendirme yapılacaktır. 

Sonuç tablosu için tıklayınız.

 

 

Son Güncelleme Tarihi : 11.03.2016 11:32:36 Okunma Sayısı : 6999

Son Duyurular