2014-2015 Erasmus+ Öğrenci Staj Hareketliliği Başvuru Sonuçları

Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü Erasmus+ Programı Staj Hareketliliği Faaliyetinde Rekor Kırdı!

05.01.2015 ile 20.02.2015 tarihleri arasında ilan edilen Erasmus+ Programı Staj Hareketliliği Faaliyetinden yararlanmak amacıyla ön lisans/lisans/lisansüstü derecelerden toplam 50 başvuru yapıldı. 04.03.2015 tarihinde yapılan Yabancı Dil Sınavı neticesinde barajı geçen öğrenciler, Genel Not Ortalaması ve Yabancı Dil Puanları uyarınca değerlendirildi. Değerlendirme sonucunda 22 başvuru sahibi staj hareketliliğinden hibeli olarak yararlanmaya hak kazandı.

27.02.2015 tarihinde yapılan ilanda 12 kişinin faaliyetten yararlanmak üzere seçileceği belirtilmişti. Ancak Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü; Erasmus+ Programı Staj Hareketliliği Faaliyetine 2014-2015 akademik yılında ilk defa, ilan edilen kontenjanın yaklaşık 4 katı başvuru alınması ve Yabancı Dil Sınavı neticesinde kontenjanın yaklaşık 2 katı başarılı aday olması nedeniyle, söz konusu faaliyet için ayrılan bütçeye aynı programın bir başka faaliyet alanından uygun aktarımı yaparak 12 yerine 22 öğrencinin yararlanmasına imkan sağladı. Böylece sadece yararlanıcı sayısı değil, bölüm ve gidilecek ülke çeşitliliği de gerçekleşmiş oldu.

Sonuç olarak; 2014-2015 akademik yılında Erasmus+ Programı Staj Hareketliliği Faaliyetinden yararlanmak üzere seçilen asıl adaylar aşağıdaki link üzerinden ulaşılabilecek tabloda listelenmiştir. Burada listelenen ASIL ADAY öğrenciler, bundan sonraki tüm resmi süreçleri takip edip, staj için öğrenim anlaşması yaparak, vize işlemlerini de başarıyla tamamlamaları halinde hibeli olarak faaliyetten yaralanabileceklerdir.

Tüm adayların 19 Mart 2015 Perşembe günü saat 14:00’de Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğünde yapılacak olan Bilgilendirme Toplantısına katılmaları zorunludur.

Başvuru sonuçları için tıklayınız.

Son Güncelleme Tarihi : 17.03.2015 09:18:24 Okunma Sayısı : 5843